14.4.15

Film Perekond Belier

Praegu näidatakse kinodes Prantsusmaa filmi Perekond Belier. 
Filmi sisu on: 16-aastase Paula suurimaks kireks on laulmine, kuid tema perekond ei ole kunagi kuulnud teda laulmas, sest erinevalt Paulast on nad kurdid. Paula õlgadel on ka põhiliselt perekonnaäri ajamine ning kui ühel päeval pakutakse võimalust Pariisi parimasse muusikakooli katsetele minna, tekib küsimus, kas Paulal õnnestub täita oma unistus, mida ta perel on raske mõista?
"Perekond Bélier" on südamlik ning kaasahaarav Prantsuse koguperefilm, mis paneb nii mõnuga naerma kui ka pisut pisaraid poetama. Samal ajal on ta väga eluterve pilguheit ühe kurtide perekonna igapäevaellu. "Perekond Bélier" oli 2014. aasta PÖFFi lõpufilm.

Käisin kinos Artis seda filmi vaatamas. See film on naljakas, kuid lõpu pool ilus ja armas. Kurtide perekonnas viiples prantsuse viipekeelt. Viibe Pariis on erinev meil. Osa viipekeelest ei tõlgita. Väga hea on kurtide kultuuri tutvustamiseks. Filmi kaudu saate teada, kuidas kutsuda kurte.
Filmi lõppu tulid kinokülastajatel pisarad, sest lõppes lugu õnnelikult, kuid kurvalt. Pärast filmi nägin kinokülastajaid (kuuljad), kes näitasid omavahel käteaplausi.
Arutasime kurtidega filmi kohta. Osa kurtidest ütlesid, et film Perekond Belier sarnaneb pere Papp-ga.
 Soovitan minna vaatama.
 Plakat
 Kogunemine kinos
 Ootame huviga :)
 Kinokülastajad (kurdid ja kuuljad)
Peale kino arutelu filmi kohta

Ringvaade:  Perekond Papp

Kommentaare ei ole: