11.10.09

Viies päev Taiwanis



Viiendal päeval vaatasime sulgpalli-, naiste ja meeste korvpallivõistlust. Olümpiastaadioni lähedal asub hiigelsuur spordihall, mis on 7- korruseline hoone. Esimesel korrusel on korvpalliplats, kus võistlesid mehed turniiril ja naised finaalimängus. Neljandal korrusel on ka korvpalliplats, kus mängisid naised. Seitsmendal korrusel on sulgpalliplats. Enne spordihalli pääsemiseks kontrolliti kotte, lasti läbi turvaväravast ja käed pihustati viiruste peletamiseks. Ujulasse pääsemiseks mõõdeti külastajatel alati kehatemperatuuriga. Kui palavikku on, siis ei lasta ujulasse. Kõikidesse võistlustesse pääsemiseks seisid turvaväravad ja abipolitseinikud.
Taiwan hoolib puuetega inimesi. Metroojaamades, tunnelites ja tänavatel on kollased märgistatud teed pimedatele. Nad kombitavad valge kepi abil ja leiavad puutemärkide abil ohutut teed.
Külastasime ööturgu, mis on avatud kellast 18.00 kellani 00.00. Turul müüakse riideid, eksootilisi puuvilju, igasuguseid vidinaid, kuivatatud kalu, mitmesuguseid kohalikke hõrgutisi ja armsaid lemmikloomi. Kits ootas ka ostjat. Seal on väike lõbustuspark.

Kommentaare ei ole: