11.10.08

Kurt talupidaja




Kurt talupidaja Alar Umbleja elab kurtide inimeste seas kõige kaugemal Eestimaal. Alar peab koos vanema vennaga talu. Siberi talu asub Võrumaal, Misso vallas. Lähedal on ju Läti Vabariigi riigipiir. Vennad tegelevad seakasvatusega. Sigalas on 200 siga. Sead on uskumatult puhtad ja roosad. Neil on ka pisikesed põrsad. Alari põhitöö on põrsaste eest hoolitsemine. Alar viiples, kuidas päästis haige emise, kes ootas põrssaid. Loomaarst ütles, et emist ei saa terveks ravida. Alar soojendas emist sooja saunalinaga, mida oli vahetanud mitu korda ning valvas kogu ööpäeva. Emis sai terveks ja sünnitas 15 põrsakest.
Aastas viivad vennad Umblejad turule umbes 400 siga, suure enamuse neist neelab Otepää lihatööstus. Siberi talu kasvatab veel kartulit, nisu, otra, hernest, kaera ja rapsi. Maad on kokku 176 hektarit. Suurim mure on aga kõrged kütte- ja väetisehinnad.
Talu ümber on kaunis maastik ja liigirikas mets.

1 kommentaar:

Gio Ve ütles ...

Just to complete Your interesting report, I invite You to give a look at the gallery of political borders (riigipiirid) from all the world in my Italian-Estonian site http://www.pillandia.blogspot.com
Best wishes!