6.10.09

Teine päev Taiwanis

21. Kurtide Olümpiamängud olid Taibeis avatud. Staadioni istme alt leidsin väikest kotikest. Kotis oli kaunistatud raamat ajakavaga, joogipudel, magusad keeksid ja helkiv pulk, mis helendab pimeduses. Imetlesin väga vapustavat ja suurejoonelist avatseremooniat. Muusika kõlas võimsasti ja kurdid tajusid hästi muusikarütmi. Kurdid tantsijad Hiinast esinesid suurepäraselt. Rahvusvahelise viipekeele tõlkija Inglismaalt oli suurepärane ja tõlkis laulu viipekeelde. Hiljem sain teada, et ta on viipekeeles väga hea laulude esineja.
Käisime taipeilaste lemmikkohas Tamshuis (20 km Taipeist). Mereäärne linnake asub Tamshui jőe suudmes. Seal jalutasime vanal tänaval ja promenaadil. Taipeilased naudivad seal päikeseloogangut, sest Taibeis on kõrged hooned. Laevasőiduga nautisime maagilist vaadet.
Külastasime budismlikku templit,kus süütasime 8 viirukit. Väga omapärane kogemus!
Őhtul imetlesime praegu maailma kőrguselt teist (509 m) pilvelőhkujat Taipei 101, kus oli kaunis vaade őhtusele Taipeile ja selle ümbrusele. Lift tõusis 5. korruselt 89.korrusele 37 sekundit. Vau, kiire tõus! Üllatav, et me ei kartnud kõrgust.

Kommentaare ei ole: