8.10.09

Kolmas päev Taiwanis


Ujumise olümpiavõistlused toimusid Hsinchu-s (Taibeist 80 km). Sinna tuli sõita tava- või kiirrongiga. Kiirrongi sõidukiirus on 210 km tunnis. Sõit kestis Taibeist Hchisiusse pool tundi. Tavarongiga oli odavam, aga rong sõitis tund aega. Kiirrongid kihutasid ülikiiresti raudteesillal. Eelistasin kiirrongi, sest Eestis sellist rongi pole.
Esimesel ujumisvõistluse päeval startisid Krister ja Martin 50 meetris rinnuli. Kristeri startis ebaõnnestunult, sest vilkuv stardipauk oli arusaamatu. Tema põhiala oli 100 m rinnuli. 50 m rinnuli eelujumises ujus Krister tippujuja Terrence Parkiniga Lõuna-Aafrika Vabariigist.
Teised spordialad nagu rannavõrkpall, laskmine, jalgrattavõistlused, orienteerumine ja maraton toimusid Taibeist eemal.
Esimesel avapäeval võistlesid ka kergejõustiklased Kairit, Marja-Liisa, Anu, Andres, Arles ja Saimi.
Annely: Kairit võitis seitsmevõistluse 200 m jooksu.
Sergei ja Merike: Liisa jooksis pingeliselt. Valgevenelanna jooksis paremini Liisast.
Karin: Hotellist randa bussisõit kestis 1 tund 10 minutit. Võistluspaik asus mere ääres. Eile (6.09) mängisime Saksa naiskonnaga ja kaotasime. Täna (7.09) mängisime Ukraina koondisega, kes oli väga tugev nagu tipptasemel kuuljad. Loodame homme (8.09) võita Iisraeli paarismängijaid. Ma ei mänginud üksi, vaid koos Kristeliga.
Mihkel: Ma võistlen bowlingus, osalen esimest korda kurtide tiitlivõistlustel. Bowlingus võistlevad 153 meest ja 70 naist. Rada on puupõrandaga, teistmoodi kui Eestis. Imetlesin väga ilusat olümpiamängude avatseremooniat. See oli kuuljate OM tasemel. 10 000 m jooksus osales Eesti naisjooksja Saimi Pevkur.
Julia: Jelena B. oli valmistanud enne olümpiamänge loosungi, millel kirjas ,,ESTONIA“. Sellele kogus ta tantsutunnis osalejate allkirju.
Emilja: Olen Emilija. Vaatan Saimi jooksu 10 000 meetris, veel 21 ringi.
Kristel: See jooksja Austraaliast võitis 10 000 m jooksus. Tema aeg oli 35 minutit, aga maailmarekordist puudus napilt. Saimi sai 8.koha ajaga 41 minutit. Tema parim aeg on 40 minutit. Siis OK! Arles lõpetas ka 8. koha kuulitõukes Eesti kurtide rekordiga 13.23. Varem oli 12 meetrit.

Kommentaare ei ole: