7.12.08

Kurtide pere Eestimaa uhkusel


Heategevusgala ,,Eestimaa uhkus 2008“ on mõeldud tublimatele tavalistele inimestele, kes on olnud päästmas või aitamas teisi inimesi. Saabuvaid kirju lugesid Eesti tuntumad inimesed ja žürii liikmed: UNICEF Eesti esinduse president ja näitlejanna Elle Kull, Riigikogu liige olümpiavõitja Erki Nool, suurärimees Urmas Sõõrumaa, kultuuriminister Laine Jänes, lauljatar Eda – Ines Etti, Elioni juhatuse esimees Valdur Laid ja TV 3 uudisteankur Sven Soiver. Eestimaa uhkus patroon on dirigent Eri Klas. Valiti tublimaid inimesi, ja üks neist on laps kurtide vanematega. See annab kurtidele positiivse ja rõõmsa hetke, kui kurtide peret on nii auväärse kogu poolt tunnustatud.
Kuidas sattus kiri žüriile?
Leonardo-Pauli lasteaiaõpetaja Ly Grišakov saatis Eestimaa uhkuse žüriile salaja loo, mille oli kuulnud kurtide perelt. Kurtide pere oli väga üllatunud sellest.
Milline heategu on olnud?
Aastal 2008 varakevadel sõitsid Karin, Alar ja Leonardo-Paul autoga. Nad olid teel kodu poole, kui juhtus suur avarii, teine auto sõitis nende autole sisse. Õnneks inimestega midagi tõsist ei juhtunud. Vigastused olid kerged, aga suur šokk tabas kõiki. Karin ja Alar üritasid teise auto juhile käte abil selgeks teha, et juhtunust on vaja teatada politseile, aga kuna autojuht oli teisest rahvusest ja suures šokis siis ei saanud ta nendest aru. Kuna ükski mööduvatest autodest kinni ei pidanud, ei jäänud Karinil ja Alaril muud üle, kui valisid politsei telefoni numbri ja abi pidi kutsuma äsja viieaastaseks saanud Leonardo-Paul. Läbi pisarate teatas ehmunud väikemees, kes ta on, mis on juhtunud ja kus nad asuvad. Politsei reageeris kiiresti ja tänu Leonardo-Paulile said nad abi. (Õpetaja kiri)
Karin ja Alar on ise kurdid, sellepärast nad ei saanud helistada ja palusid oma pojal helistada.
Tegemist on väga toreda perega ja minu meelest on nad tunnustamist igati väärt. (Õpetaja kiri)
Millal toimub heategevusgala?
Heategevusgala toimub Tallinna Reaalkoolis 14.detsembril. TV 3 näitab seda sel kuupäeval kell 20.20.
Eestimaa uhkus on korraldatud neljandat korda ja sinna on sattunud esimest korda kurtide pere. Pere väärib väga tunnustamist.
Õnnitleme neid ja julget õpetajat suure rõõmuga.

Kommentaare ei ole: