20.9.08

Rahvusvaheline Kurtide Päev


















Viiped: kurt, rahvusvaheline, päev
22. – 28. septembril tähistatakse kogu maailmas rahvusvahelist kurtide nädalat. Selle raames toimuvad kurtide näitused, seminarid, rongkäigud ja muud tegevused. Maailmas elab umbes ligi 72 miljonit kurti. Eestis on umbes 1500 kurti. 27.septembril tähistavad ülemaailmset kurtide päeva kurdid ja viipekeele valdajad üle Eesti. Tallinna kurdid tähistavad kurtide päeva Tallinna Kurtide Majas. Eesmärk on tõmmata poliitikute, võimude ja üldsuse tähelepanu kurtide inimeste saavutustele ja kurtide kogukonna probleemidele. Selle nädala jooksul jagavad kurtide organisatsioonid infot oma töö kohta. Nädal suurendab ühtekuuluvustunnet kurtide ja nende toetajate vahel, seda aega kasutatakse ka kurtide õiguste eest võitlemiseks
19.- 23. septembril 1951.aastal toimus just septembrikuus Roomas esimene Maailma Kurtide Föderatsiooni (WFD) kongress. See teeb WFD-st ühe vanima rahvusvahelise puuetega inimeste organisatsiooni. Sellest ajast alates hakati kurtide päeva tähistama ja just septembri neljandal pühapäeval WFD loomise auks.
Hetkel on WFD liikmeteks 127 rahvuslikku assotsiatsiooni viielt kontinendilt.WFD keskus asub Soomes, Helsingis. President Markku Jokinen on soomlane.

Kommentaare ei ole: