15.9.08

Kurdid Kõrvemaal


Tervisespordiürituste „Tallinn liigub“ sarjas oli viimane üritus Kõrvemaal. See üritus ,, Aktiivne liikumine kurtidele vabas looduses!“ toimus 13. septembril Kõrvemaa Matka – ja Suusakeskuse juures. Kuigi Tallinnas sadas vihma, sõitsime ikka Kõrvemaale. Seal ei sadanud vihma, kuid maa oli vesine. Temperatuur näitas üheksa kraadi sooja. Ainuke värviliste lehtedega vaher tervitas aktiivseid liikujaid, keda oli kolm naist ja kümme meest. Mets on veel roheline.
Ühing korraldas esmakordselt kurtidele orienteerumismängu. Rada oli lihtne, seitsme kontrollpunktiga ja kolm kilomeetrit pikk. Alustasime lühikese õppusega, kuidas orienteeruda kompassiga ja kasutada plaani. Orienteerumismängus kogemustega mehed üksi ning kogemusteta mehed ja naised kahekesi võtsid oma valikul jooksu või kõndimise. Esikolmikusse pääsesid kogemustega mehed. Aare Mäemurd (60 a.) on 40 aastat olnud orienteeruja ja saavutas esimese koha. Pärast orienteerumismängu jooksid Erik ja Veiko 3 – 5 km ja teised mehed eelistasid 16 km jalgrattasõitu. Saun lõdvestas liikujaid mõnusasti.
Lõppkokkuvõttes on tervisespordiüritused läinud hästi. Sel aastal kahanes aktiivsuse arv sajuste ilmade ja kattuvate teiste ürituste tõttu. Küsitluste põhjal soovivad aktiivsed kurdid jätkata tervisespordiüritusi järgmisel aastal. Tervisespordiürituste ,,Aktiivne liikumine kurtidele vabas looduses!“ seas on olnud ülipopulaarne kevadine üritus, mis on spordi – ja pereüritus Stroomi parkmetsas.

Kommentaare ei ole: