6.1.14

Kurdid vana-aastaõhtul


Tallinna ja Harjumaa Kurtide Ühing tähistas pidulikult  vana aasta ärasaatmist restoranis F-hoone. Peole soovijaid oli palju, aga ruumi mahtus 50 inimest. Piletid said kiiresti välja müüdud. Külalised olid kõik kurdid Tallinnast, Viimsist ning kaugematest maadest Lätist, Venemaalt, Rootsist ja Inglismaalt. 2 viimaselt maalt tulid seal elavad eestlannad. Osalejate vanus oli 3-st 70-ni.
 F-hoone asub Telliskivi 60. See asub vanas tööstushoones, kogu sisustus koosneb taaskasutatavatest esemetest. Seal on hea söök, mõnus ajaveetmine ja teistmoodi tunne.  F-hoone oli Eesti restoranide top 50 2012. aastal 21.kohal.
Peo menüüs oli
Eelroad: Valik bruschettasid: tomati-avokaado, baklažaani-ikraga, grillitud paprika-kitsejuustu ja tapenaadega
Kuumsuitsu räimefilee remulaadkastmega mustal leival
Pannkoogid suitsulõhe ja toorjuustuga
Hooajalised köögiviljad dipikastmega
Quiche spinati ja peekoniga
Pearoad:
Kanafilee kuskussi, aedviljade, rohelise sibula ja toorjuustukreemiga
Dessert:
Panna cotta värskete marjadega
Peo programmis olid viktoriin, TOP 2013, THKÜ aastakokkuvõte, näärikombed, mängud ja esinemised.  THKÜ arvestas erinevate maade kurtide tingimusi ja koostas viktoriini piltküsimustena. Viktoriinis olid naljakad küsimused ehk pildid. Oli põnev jälgida TOP 20 2013 slaide. TOP 1. kuulub Kaupole ja Reiole, kes kohtusid staariga tanklas. Külalised pidid arvama iga laua 2 esinejat, kes matkisid kuulsat isikut järgi. Vahvad sõnamängud nõudsid külalistel kõvasti nuputamist. Kel on rohkem sõnu, see võidab. Ühe laua ümber erinevate maade kurdid kirjutasid oma keeles sõnu, kuid see grupp võitis.
Seejärel külalised lahkusid F-hoonest heatujuliselt, sest viimaseks mänguks oli tore võimlemine. Kurdid kogunesid kokkulepitud kohtumispaika Vabaduse väljakul uue aasta vastuvõtmiseks. Üllatav oli, et kohale tuli nii palju kurte - üle saja. Nad kallistasid üksteist ja soovisid viipekeeles  ,,HEAD UUT AASTAT“.


Terjelt ja Helilt  pildid F-hoonest ja Vabaduse väljakult

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Peen-huvitav menüü! Tahaks maista! Nämma. :)