22.2.09

Eesti Vabariigi aktus Heleni Koolis


Hümn aktusel

Mihkel ja Daniel

,,Sa armastad seda maad"
Gretel pildistas.

Heleni Kooli juhtkond andis ajalooõpetaja Airele, kes on kurt, tööülesande korraldada pidulikku aktust. Aire on esimest korda aktuse korraldajana. Ettevalmistuse jooksul koostati aktuse kava ning õpetati kurtidele õpilastele viipekeelseid luuletusi, juttu ja poeesiat aktusel esitamiseks. Ka kuuljad õppisid laule meie maast, kodust ja lipust.
Päikesepaisteline 20.veebruari hommik tervitab rõõmsalt Heleni Kooli, sest toimub pidulik aktus. Kurdid õpilased tulevad kooli pidulikes riietes ja harjutavad veelkord esinemiseks. Mõned õpilased paluvad õpetajate abi, et ilmekalt ja ilusasti viibelda. Vibrosaal on kaunistatud pääsukeste, rukkilillede ja eesti lippudega. Varem on olnud EV aktused fuajees. Vibrosaalis on uus suur videoprojektor, nagu kinoekraan ning võimas muusika.
Aktuse avamisel toovad suured poisid Eesti lipu, kuuljad ja kurt Angelina laulavad Eesti hümni. Saalis kajab ilus hümn, mida laulavad kurdid viipekeeles ja kuuljad häälega. Aktuse peojuhid on 9.klassi Helle ja Gert, kes viiplevad kava ja kutsuvad õpilasi esinema. Suured ja väikesed kuuljad laulavad kodulaule. Kurt Kätlin jutustab lühiülevaate Eesti iseseisvumisest. Kurdid poisid Teet, Fredi ja Kimmo lugesid ette iseseisvusdeklaratsiooni. Pärast marsivad saali Mihkel ja Daniel, kellel on sõdurivorm seljas ja viiplevad ,,Teid tervitame kodumaa metsad“. Kui nad lahkuvad, siis aktuse külalised plaksutavad ülikõvasti. Gretel ja Krister viiplevad poeesiat lipust. 8.-9. klass laulab ,,Sa armastad seda maad“. Aktuse lõpetuseks laulavad kõik koos koolilaulu Heleni Koolist. Peojuhid soovivad kõigile ilusat ja päikeselist isamaa sünnipäeva.
Kokkuvõttes toimub aktus suurepäraselt ja ilusasti. Aire saab hakkama aktuse korraldamisega.

Viipekeelne hümn

Kommentaare ei ole: