22.8.08

Noor orienteeruja sai 2 pronksimedalit.


Esimesel pildil on Vaiko Vare, teisel Ilvi Vare. Pildid on võetud KKS EERO e-albumist.

VI Euroopa ja I juunioride kurtide orienteerumise meistrivõistlused toimuvad 18. – 23. augustini 2008.aastal Võrus. Võistlustel osaleb 130 sportlast 16 riigist. Eestit esindavad 4 naist, 3 meest ja 2 noormeest. Programmis on sprint linnas, tavarada, lühirada ja teatejooks metsas.
Vaiko Vare (15) saavutas juunioride klassis tavaraja kui ka lühiraja võistlusel kolmanda koha. Naistest on parim Ilvi Vare, kes sai sprindis 7. koha ning tavaraja ja lühiraja võistlusel saavutas Triin Jõeveer vastavalt 12. ja 11. koha. Orienteerumise võistlustel läks eesti meestel rahuldavalt, aga konkurents oli tugev, kus oli 56 meest.
Vaiko on kuulmispuudega noormees, kellel on kurdid vanemad ja kuulja õde. Ta käib Pärnu tavakoolis. Tema eeskuju on ema Ilvi, kes tegeleb samuti orienteerumisega. Ilvi on suur sportlane kui ka spordifänn. Ilvi osales orienteerujana Kurtide Olümpiamängudel ning EM orienteerumisvõistlustel, kus saavutas häid tulemusi. Ta on olnud väga hea korvpallur ja käinud 3 korda Euroopa Kurtide korvpalli meistrivõistlustel.

1 kommentaar:

Anastácio Soberbo ütles ...

Hello, I like this blog.
Sorry not write more, but my English is not good.
A hug from Portugal